مفتخریم که شاهد برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با مضمون «هوش مصنوعی و آینده پژوهش» هستیم. این رویداد فرصتی است تا اندیشمندان، پژوهشگران و متخصصان را دورهم جمع کرده تا در آغازی دیگر از پیشرفت و نوآوری‌، نتایج پژوهش‌های خود را هم‌رسانی کنند. این جشنواره، پلی است میان کتابداران، آرشیویست‌ها، پژوهشگران سازمان و پژوهشگران ایرانی.

 در این دوره سعی خواهیم کرد تا در راستای فراهم کردن زمینه مشارکت در پژوهش میان دانشگاه و صنعت گام برداریم و از این طریق مشارکت دانشجویان، پژوهشگران و اهالی علم را در شناسایی مسائل، یافتن راه‌حل‌ها و گسترش مرزهای دانش در رابطه با مأموریت‌ها و فعالیت‌های سازمان میسر کنیم.

آینده پژوهش در سایه هوش مصنوعی از یک‌سو به‌طور چشمگیری مسیری پر از ابتکار و تحولات فراگیر است و از دیگر‌سو چالش‌ها و تهدیدهایی قابل پیش‌بینی است. هوش مصنوعی با قابلیت‌های بی‌نظیر در تحلیل داده‌ها، بهینه‌سازی فرایندها و تصمیم‌گیری‌ها تحولی شگرف را در کسب وکارها ایجاد کرده است و آینده را به جهانی پیچیده، هوشمند و هموار در عین حال پرچالش تبدیل خواهد کرد. این فناوری نه تنها امکانات بیشتری را برای زندگی ما فراهم می‌آورد، بلکه می‌تواند مسیری برای افزایش هوشیاری و ارتقاء توانایی‌های انسان فراهم آورد. آینده‌پژوهی مسائل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با محوریت هوش مصنوعی نیازمند عشق، دانش، تفکر و نگاه ژرف اندیشمندان و پژوهشگران به پیشرفت این سازمان است.

 مشارکت شما پژوهشگران را که با تلاش‌های خود در مسیر تحقق رویاها و اهداف علمی در کشور گام برمی‌دارید و ما را از دستاوردهای خود آگاه می‌کنید ارج می‌نهیم. امیدواریم که این جشنواره فرصتی باشد برای شناخت بهتر و تبادل ایده‌های نوآورانه که در پیشبرد علم و فناوری موثرند. به امید اینکه این رویداد بتواند مشوق همکاری‌های بیشتر در عرصه پژوهش و فناوری و باعث بالندگی ایران در صحنه‌ علم و فناوری باشد. با تشکر از تمامی شرکت‌کنندگان، حمایت‌کنندگان و تیم سازمان‌دهنده که برگزاری این رویداد را امکان‌پذیر‌ ساختند. امیدواریم که این جشنواره، پلی برای آینده‌ درخشان ایران از همکاری‌های مثمر و توسعه‌ پایدار در عرصه پژوهش و فناوری باشد.‍

سعیده اکبری داریان

دبیر علمی چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

آبان ۱۴۰۲